Emiratul Dubai, aflat permanent in cautarea unor noi recorduri, a anuntat duminica inaugurarea celui mai inalt hotel din lume, a carui inaltime este de 356 de metri, potrivit unui mesaj publicat pe Twitter de biroul de informare al Guvernului local. 

Gevora Hotel, aflat pe bulevardul Sheikh Zayed, a doborat cu un metru precedentul record in domeniu, care apartinea unui hotel invecinat, a carui inaltime este de 355 de metri.

Acea cladire, ce apartine lantului hotelier Marriott, doborase la randul sau recordul stabilit de un alt hotel, Rose Rayhaan (333 de metri) din lantul Rotana, aflat in acelasi cartier din Dubai, potrivit Agerpres.

Gevora Hotel este un turn de 75 de etaje, vopsit in auriu. Potrivit cotidianului The National, hotelul dispune de patru restaurante, o piscina, un spa de lux si o sala de sport. Primii clienti sunt asteptati sa soseasca in cursul zilei de luni.

Dubai se mandreste cu faptul ca detine deja cea mai inalta cladire-turn din lume, Burj Khalifa, ce are o inaltime de 828 de metri. Acelasi emirat a demarat lucrarile de constructie pentru o structura care va fi si mai inalta, dar ale carei dimensiuni sunt insa pastrate in mare secret.

Acest oras-stat, una dintre principalele destinatii turistice din Golful Persic, a primit un numar record de turisti in 2017 - 15,8 milioane de vizitatori, cu 6,2% mai mult fata de anul 2016.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.