Ambasadorul iranian Ali Majedi a fost chemat pe 22 decembrie la Ministerul Afacerilor Externe german pentru a i se prezenta o nota de protest cu privire la actiunile lui Syed Mustafa H, au relatat luni publicatia Suddeutsche Zeitung si posturile de radio NDR si WDR.

In luna martie 2017, Syed Mustafa H a fost condamnat pentru spionarea lui Reinhold Robbe, politician german si fost presedinte al Societatii Germano-Israeliene (DIG), inclusiv prin fotografierea lui Robbe pe drumul dintre locuinta sa si sediul DIG din centrul Berlinului.

Dupa condamnarea lui Syed Mustafa H, Reinhold Robbe a acuzat Teheranul ca pusese la cale asasinarea sa si i-a cerut Germaniei sa solicite explicatii Iranului, potrivit presei germane, informeaza Agerpres.ro.

Ministerul de Externe german i-a transmis clar ambasadorului Majedi in timpul intalnirii din decembrie ca "incalcarile de acest fel sunt complet inacceptabile si au consecinte negative asupra relatiilor dintre Germania si Iran", adauga Suddeutsche Zeitung.