Presedintele american Donald Trump a anuntat in mod oficial ca SUA au inclus Coreea de Nord pe lista tarilor care sponsorizeaza terorismul, astfel ca pregateste noi sanctiuni economice pentru regimul de la Phenian. 

Aceasta decizie este formulata in baza actiunilor din ce in ce mai agresive ale Coreei de Nord, dar si dupa vizita presedintelui SUA in Asia.

"Pe măsură ce va produce efecte, va creşte presiunea asupra regimului Kim. Vrem să-l facem să realizeze că lucrurile doar se pot înrăutăţi până când va fi gata să vină la masa negocierilor”, a declarat Rex Tillerson, şeful diplomaţiei americane, potrivit Digi24.ro.

Demersul SUA este aprobat si sprijinit deja de Australia si Japonia.

George Bush scosese Coreea de Nord de pe lista tarilor care sponsorizeaza terorismul in 2008, tocmai pentru a incuraja negocierile.

Autoritatile de la Washington au anunta ca aceasta decizie trebuie interpretata ca un semnal de alarma pentru tarile care continua sa sustina Coreea de Nord


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.