Acordurile comerciale au fost semnate in sectoare precum: energie, automobile, aeronautica, industria agroalimentara si electronica. Printre beneficiari, figureaza companii din SUA, printre care se numara Caterpillar, General Electric, Honeywell sau Qualcomm.

Valoarea totala a acordurilor poate sa varieze intrucat unele dintre ele sunt doar protocoale de acord neangajante.

"Aceasta este cu adevarat un miracol", a declarat ministrul chinez al Comertului, Zhong Shan, informeaza Agerpres.ro.

Valoarea totala a acordurilor depaseste 250 de miliarde de dolari si dovedeste dorinta presedintelui american de a reduce deficitul comercial inregistrat de tara sa, in legatura cu China.

Donald Trump a dat asigurari ca nu va mai reprosa Beijingului deficitul comercial pe care cele doua tari il inregistreaza.

"Nu reprosez acest lucru Chinei. Cine poate reprosa unei tari ca profita de o alta tara in beneficiul cetatenilor sai? In schimb, reprosez acest lucru precedentelor administratii americane care a permis ca acest deficit comercial incontrolabil sa se formeze si sa creasca", a spus Donald Trump, dupa un summit cu presedintele chinez Xi Jinping.

Potrivit informatiilor oficiale publicate de autoritatile din Beijing, in primele zece luni din acest an, China a inregistrat un excedent al balantei comerciale de 223,6 miliarde de dolari in relatia cu SUA. Valoarea presupune o crestere cu 8% in comparatie cu aceeasi perioada a anului precedent.