"Speranta de viata este enorma. Credem ca se vor recupera foarte bine", a declarat la conferinta de presa medicul dupa operatia de 15 ore pentru a separa cele doua fetite de doua luni si jumatate, botezate de presa "Las Esmeraldas".

Dupa reconstructia peretelui abdominal si a organelor, fetitele au fost transferate la terapie intensiva, scrie AGERPRES.

Prima faza a operatiei a inceput la 05:00 ora locala (11:00 GMT), cand au fost transportate de la incubator in blocul operator de pediatrie al centrului unde au fost sedate pentru a li se pregati arterele si venele.


A doua faza de separare, care a constat in sterilizarea corpului si prima abordare chirugicala a partii superioare a toracelui, a inceput la 10:35 ora locala (16:35 GMT). In aceasta faza, medicii au descoperit ca in afara de ficat, cum stiau deja, cele doua erau unite si la nivelul intestinului gros.

In jurul orei locale 16:50 (22:50 GMT) fetitele au fost separate la nivelul ficatului, a precizat doctorul Barrientos, si au fost plasate intr-un incubator timp de 4 ore. Barrientos a prezentat cu mandrie echipa de 62 de persoane care au participat la operatie.

Siamezele s-au nascut la 10 august la Spitalul Jalapa din estul tarii, unite in zona toracelui (toracopage), dar avand organe separate, cu exceptia ficatului si a intestinului gros.