Yisrael Kristal, supravietuitor al Holocaustului si identificat de Cartea Recordurilor drept cel mai batran om din lume, a murit vineri la varsta de 113 ani, scrie presa israeliana, citata de AFP.

Familia acestui evreu nascut in 15 septembrie 1903 nu a putut fi contactata vineri pentru a confirma informatia.

Potrivit site-ului de stiri Ynet, acesta lasa in urma doi copii, noua nepoti si 32 de stranepoti.

Guinness l-a identificat drept cel mai batran om din lume in martie 2016, scrie Hotnews.ro.

Kristal a supraviatuit Primului Razboi Mondial si a trait la Lodz, in Polonia, pana la invazia nazista din 1939. A fost mutat cu familia intr-un ghetou din oras. Patru ani mai tarziu, a fost trimis la Auschwitz.

Aici si-a pierdut sotia si doi dintre copii, dar a supravietuit. Nu mai cantarea decat 37 de kilograme, potrivit Guinness, cand aliatii au eliberat lagarul.

A emigrat la Haifa, in nordul Israelului, alaturi de a doua sa sotie si de fiul lor, in 1950. A avut o cofetarie prospera pana la pensionare.

Potrivit Gerontology Research Group (GRG), decanul umanitatii este acum o jamaicana, Violet Brown, nascuta in 10 martie 1900.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.