”Daca Statele Unite vor indrazni sa arate chiar si cel mai discret semn a unei incercari de eliminare a conducerii noastre, atunci vom lansa un atac fara mila in inima tarii cu puternicul nostru ciocan nuclear, ascutit si intarit de-a lungul timpului”, a declarat un purtator de cuvant al ministerului de Externe de la Phenian, potrivit agentiei sud-coreene Yonhap.

Amenintarea reprezinta un raspuns fata de declaratiile directorului CIA, Mike Pompeo, care a sugerat o posibila schimbare de regim la Phenian.

Pompeo a declarat saptamana trecuta ca cel mai important lucru pentru americani este ”separarea capacitatii nucleare si a celor care ar putea sa aiba intentii nucleare”. Un purtator de cuvant al diplomatiei de la Phenian a declarat ca asemenea remarci din partea lui Pompeo au depasit o limita si acum este ”clar scopul final al administratiei Trump... o schimbare de regim” in Coreea de Nord.

”Daca demnitatea suprema a Coreei de Nord este amenintata, atunci noi suntem pregatiti sa anihilam preventin acele tari sau intitati, care sunt implicate direct sau indirect, prin mobilizarea unor masuri diverse, inclusiv a celor nucleare”, a completat purtatorul de cuvant al ministerului de la Phenian.

Regimul nord-coreean a testat doua bombe nucleare si numeroase rachete balistice in ultimul an si a reusit sa lanseze pe 4 iulie prima racheta balistica intercontinentala, care are capacitatea tehnica de a lovi Alaska.