"Va fi adoptat prin Parlament. De cand stiu subiectul, stiu ca numai asa a fost vorba, de adoptat in Parlament, este un lucru mult prea important", a declarat Tudose, citat de hotnews.ro.

Chestionat daca a avut vreo discutie cu Sorin Grindeanu pe aceasta tema, Tudose a raspuns negativ.

Premierul a mai subliniat ca "executia la sase luni nu arata foarte bine, fiind un blocaj imens".

Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat, luni seara, la TVR 1, ca i s-a ”sugerat” ca Fondul Suveran de Investitii sa treaca prin ordonanta de urgenta, el exprimandu-si convingerea ca nici premierul Mihai Tudose nu va accepta acest lucru.

Grindeanu a spus ca este necesar ca acest fond, care urmeaza sa includa companii precum Hidroelectrica, Tarom, Transgaz, Romgaz, sa fie infiintat prin lege adoptata de Parlament.

”Mi s-a sugerat ca Fondul Suveran de Investitii sa fie adoptat prin OUG, ceea ce nu am acceptat”, a spus Grindeanu.

El a precizat ca este convins ca nici premierul Mihai Tudose nu va accepta ca Fondul Suveran de Investitii sa fie infiintat prin ordonanta de urgenta.

Grindeanu a subliniat ca el considera ca infiintarea acestui fond trebuie dezbatuta in Parlament, pentru ca este vorba despre ”10-12 miliarde de euro”.

Citeste si: Grindeanu: Mi s-a sugerat ca Fondul Suveran de Investitii sa treaca prin OUG. Sunt convins ca nici Tudose nu va accepta