Presedintele a condus o campanie in care a promis renuntarea, in mod treptat, la programul nuclear si la dezvoltarea de energie solara si eoliana. Catastrofa de la Fukushima, din Japonia, a provocata in martie 2011 un cutremur si un tsunami, ce a marcat profund opinia publica din Coreea de Sud.

"Vom intra in era post-nucleara. Voi abandona toate proiectele de noi reactoare, aflate in prezent in derulare si nu voi prelungi viata actualelor reactoare. Coreea de Sud nu este ferita de riscul unui cutremur, iar un accident nuclear provocat de un seism poate avea un impact devastator", a declarat Moon Jae-In, potrivit agerpres.ro.

In prezent, Coreea de Sud numara 25 de reactoare nucleare, care produc 30% din energia tarii. Multe dintre ele urmeaza sa fie inchise in perioada 2020-2030. In campania electorala, actualul presedinte, s-a angajat sa inchida toate centralele nucleare, insa procesul poate dura decenii.

Moon a promis de asemenea ca va face ca tara sa sa intre in epoca "post-carbune", pentru a imbunatati calitatea aerului. Insa, intr-o tara in care 40% din energie este produsa prin carbune, eliminarea centralelor termice ar risca sa determine o crestere uriasa a pretului la energie, avertizeaza expertii.