Premierul britanic, Theresa May, a devenit tinta criticilor, fiind acuzata ca nu s-a intalnit cu supravietuitorii incendiului devastator care a avut loc marti spre miercuri, la Grenfell Tower.

Theresa May a promis ca va deschide o ancheta publica in legatura cu incendiul de la Grenfell Tower, tragedie in care si-au pierdut viata 64 de persoane (potrivit ultimului bilant), iar alte zeci au fost ranite. May si-a exprimat regretul public, dupa ce s-a intalnit cu membri ai serviciilor de urgenta.

Premierul nu a stabilit si o intalnire cu supravietuitorii, astfel ca a fost criticata dur de londonezi, mass-media si membri ai Partidului Conservator: "(May) a vrut o situatie complet controlata in care ea nu a dat dovada de umanitate. Ea ar fi trebuit sa fie acolo, alaturi de locuitori. Trebuie sa fi pregatit sa primesti emotiile oamenilor, nu sa fi asa de speriat de oameni", a declarat fostul ministru conservator Michael Portillo, potrivit agerpres.ro.

Intrebata de ce nu s-a intalnit cu acestia, premierul a spus ca isi doreste sa se deplaseze la fata locului, pentru a fi informat in legatura cu situatia existenta. Vineri, ziarele britanice si-au intensificat criticile la adresa guvernului, accentuand faptul ca exista o serie de intrebari fara raspuns.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.