Anuntul a fost facut de un comandant al unei grupari rebele siriene, iar informatia a fost ulterior confirmata si de presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, potrivit AFP.

Un reprezentant al altei grupari rebele siriene a declarat ca jihadistii s-au retras in directia orasului Al-Bab, la sud-vest de Jarablos.

Rapiditatea cuceririi acestei localitati a uimit expertii, in conditiile in care capturarea de catre kurzi a localitatilor controlate de Statul Islamic in nordul Siriei, precum Kobane sau Manbej, a necesitat lupte indelungate.

Armata turca, sustinuta de forte ale coalitiei antijihadiste internationale, a lansat in zorii zilei de miercuri o ofensiva fulger la Jarablos.

Sprijinul aerian oferit de SUA in aceasta actiune a fost confirmat de mai multi responsabili de la Washington, care s-au exprimat sub protectia anonimatului.

Ulterior, purtatorul de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest, citat de agentia EFE, a declarat ca "SUA dispun de unele resurse (militare) ce pot fi valoroase intr-o asemenea operatiune", transmite Ziare.com.