“Mai multi oameni pe insule inseamna mai multi oameni care ne consuma resursele, apa, mediul”, a explicat el. “In prezent, avem o capacitate de aproape 100.000 de paturi pentru turisti si o populatie inregistrata de aproximativ 13.000 de locuitori”, a precizat el.

„Insula are numai 572 de kilometri patrati; nu putem sustine o crestere mai mare a turismului”, a avertizat oficialul. .

Torres a explicat ca exista limite in ceea ce priveste apa potabila disponibila, in ceea ce priveste infrastructura, inclusiv cea rutiera, si in ceea ce priveste capacitatea clinicilor si spitalelor.

El a dat, insa, asigurari, ca autoritatile au inceput sa ia masuri pentru imbunatatirea situatiei.

Astfel, turistii care isi fac anul acesta concediul in insulele Baleare, care apartin Spaniei, trebuiesa achite o taxa noua, ce variaza, in functie de tipul de hotel ales, intre unu si doi euro pe noapte de persoana.

Taxa pentru turism sustenabil a fost adoptata in luna martie si este platita incepand de la 1 iulie, de turistii care merge in Ibiza, Majorca, Formentera sau Menorca.

Turistii care aleg hoteluri de una, doua sau trei stele platesc un euro pe noapte de persoana, iar cei care aleg hoteluri de patru sau cinci stele achita doi euro pe noapte de persoana. Suma este incasata in momentul cazarii, potrivit NEWS.ro.

Cei care aleg sejururi mai lungi de noua zile platesc, insa, mai putin.

Fondurile stranse sunt folosite pentru a proteja resursele naturale ale insulei.

Ibiza se confrunta cu probleme in furnizarea de apa potabila si pentru ca sistemul de conducte este ineficient si invechit. Autoritatile au alocat deja 40 de milioane de euro pentru modernizare.

De asemenea, oficialii vor sa lanseze in curand o campanie pentru a educa turistii in privinta reducerii consumului de apa.