In urma victoriei inregistrate de Clinton in New York, contracandidatului Bernie Sanders, din tabara democrata, ii va fi practic imposibil sa se plaseze in fruntea clasamentului, scrie Reuters.

Trump a obtinut 60% din voturi, invingandu-l pe John Kasich, guvernatorul din Ohio, si pe Ted Cruz, senator in Texas, care au obtinut 25%, respectiv 15% din voturi, dupa numararea a 95% dintre acestea.

Trump a declarat ca, in urma victoriei din New York, Cruz nu mai are nicio sansa de a strange voturile necesare pentru a obtine nominalizarea din partea Partidului Republican la conventia din iulie, ca sa devina candidatul republican la prezidentialele de pe 8 noiembrie.

Miliardarul, criticat pentru atitudinea sa antiimigratie, a intrat in alegerile din New York cu voturile a 756 de delegati, fata de Cruz si Kasich, care au adunat 559, respectiv 114 voturi, apropiindu-se tot mai mult de cele 1.237 de voturi din partea delegatilor necesare pentru a fi candidatul nominalizat al republicanilor, potrivit Associated Press.

Trump si Clinton se pregatesc pentru o noua runda de alegeri martea viitoare, cand se asteapta sa inregistreze victorii in alte cinci state din nord-estul Statelor Unite, precizeaza MEDIAFAX.