"In cadrul discutiilor, cei doi inalti demnitari au abordat cateva dintre principalele aspecte de pe agenda bilaterala, inclusiv in perspectiva vizitei oficiale pe care Presedintele Ucrainei o va intreprinde in Romania in acest an. Convorbirile au evidentiat progresele deja inregistrate pe anumite dosare bilaterale si dorinta ambelor parti de a avansa in implementarea proiectelor comune aflate in derulare", potrivit comunicatului de presa, citat de MEDIAFAX.

Iohannis a reiterat sprijinul pentru suveranitatea, independenta si integritatea teritoriala a Ucrainei si a subliniat importanta implementarii depline a Acordurilor de la Minsk pentru solutionarea crizei.

Presedintele Klaus Iohannis, in cadrul panelului cu tema "Intre reasigurare si reangajare? Viitorul NATO", a spus ca zona Marii Negre se dovedeste a fi cruciala atat pentru securitatea regionala, cat si pentru intreaga securitate euroatlantica, in actualul context geopolitic.

Presedintele se afla in perioada 10 – 14 februarie intr-o deplasare la Conferinta de securitate de la Munchen, in programul sau fiind prevazute si intalniri bilaterale cu mai multi oficiali europeni.

"Aflata la cea de-a 52-a editie, aceasta manifestare este considerata cel mai relevant forum international pe tema politicii de securitate, care reuneste anual inalti oficiali si analisti politici", potrivit Administratiei Prezidentiale.