Cel putin 31 de oameni au murit si alti 72 au fost raniti marti seara, intr-un atac cu bomba comis in orasul Yola, din nord-estul Nigeriei, a declarat Aliyu Maikano, un oficial al filiale locale a Crucii Rosii. Deocamdata nu este clar daca explozia a fost provocata de o bomba amplasata in oras sau de un atacator sinucigas.

La aproximativ 650 de kilometri spre nord-vest, in orasul Kano, un dublu atentat sinucigas s-a soldat miercuri cu 15 morti si cel putin 53 de raniti, intr-un targ de telefoane mobile, a declarat Muhammad Musa Katsina, comisar la politia din localitate.

Cele doua kamikaze, despre care Katsina a afirmat ca erau fete cu varste de 11 si respectiv 18 ani, au detonat explozibilii pe care ii aveau asupra lor dupa-amiaza, in timp ce targul era aglomerat. Fetele au fost aduse in zona cu un microbuz care transporta si alti copii, suspectati ca erau tot atacatori sinucigasi, a mai spus Katsina.

Atentatele nu au fost revendicate, dar gruparea islamista Boko Haram este principalul suspect. Organizatia terorista a mai atacat targul din Kano in ianuarie 2012, omorand 185 de oameni in atacuri armate si cu bombe, scrie MEDIAFAX.