Agentiile de informatii britanice au in prezent aproximativ 12.700 de angajati, repartizati intre serviciul de securitate interna MI5, serviciul de informatii externe MI6 si serviciul de monitorizare a comunicatiilor GCHQ, relateaza agentia Bloomberg in pagina electronica.

Premierul David Cameron va dubla de asemenea cheltuielile cu securitatea aviatica, angajand inclusiv personal pentru a evalua securitatea pe aeroporturile din strainatate, scrie MEDIAFAX.

Anuntul a fost facut in timp ce Cameron participa la summitul G20 din Antalya, o reuniune care in mod traditional se concentreaza pe probleme economice, dar care acum a fost umbrita de atacurile teroriste.

"Securitatea economica merge mana in mana cu securitatea nationala", a afirmat premierul britanic, potrivit unui comunicat emis de Biroul sau. "Aceasta este o lupta de generatii care necesita mai mult personal pentru a-i combate pe cei care vor sa ne distruga pe noi si valorile noastre".

Lupta impotriva terorismului l-ar putea forta pe Cameron sa coopereze mai strans cu presedintele rus, Vladimir Putin. Cei doi lideri vor avea luni o intrevedere bilaterala, pentru prima data de cand presedintele rus a declansat o campanie de raiduri aeriene in Siria, in sprijinul presedintelui Bashar al-Assad, despre care premierul britanic spune ca trebuie sa plece de la putere.

Marea Britanie a fost prima care a afirmat ca avionul rusesc prabusit in Egipt luna trecuta a fost doborat de o bomba. Prin urmare, Marea Britanie si-a anulat toate zborurile din statiunea Sharm el-Sheikh pana la imbunatatirea securitatii aeroporturilor. Marea Britanie are in prezent 20 de angajati care lucreaza pe aeroporturi din strainatate.

Cameron a precizat ca scopul sau este sa ajute "tarile din lume sa implementeze cele mai stricte masuri posibile pentru a putea sa ne bucuram in continuare de locuri ca Egiptul si Tunisia".