"Grupul Stat Islamic este incercuit. La final, va pierde, pentru ca nu are nimic de oferit oamenilor, in afara de o viata rigida si brutala", a declarat Barack Obama, potrivit site-ului ziarului Corriere della Sera.

"Nu suntem implicati doar intr-o campanie militara. Mesajul transmis acum de reteaua Stat Islamic s-a amplificat in ultimele decenii. Dar sunt optimist, pentru ca, in Irak si Siria, teroristii din grupul Stat Islamic sunt incercuiti de o coalitie determinata sa distruga organizatia", a adaugat presedintele SUA.

"Reteaua Stat Islamic nu are nimic de oferit, in afara de moarte si suferinta", a insistat Obama, anuntand intrarea in coalitia internationala antiterorista a Nigeriei, Tunisiei si Malaysiei.

In acest context, numarul tarilor care participa la coalitia implicata in operatiunile contra retelei teroriste Stat Islamic a ajuns la 60, scrie MEDIAFAX.

Barack Obama a reiterat necesitatea inlaturarii de la putere a presedintelui Siriei, Bashar al-Assad. "Invingerea grupului Stat Islamic necesita un nou lider in Siria", a subliniat Obama, riscand sa accentueze disensiunile cu Rusia, care sustine regimul de la Damasc.