Cei doi lideri au discutat despre rezultatul referendumului de duminica din Grecia si despre "o serie de probleme privind continuarea dezvoltarii cooperarii ruso-grecesti", a anuntat Kremlinul.

In convorbirea cu Tsipras, Putin si-a "exprimat sustinerea fata de poporul grec in vederea depasirii dificultatilor cu care se confrunta tara", potrivit presedintiei ruse.

Seful celei de a doua cea mai mare banca de stat din Rusia, VTB, a declarat in weekend ca Rusia ar putea fi interesata sa achizitioneze active grecesti, in cazul in care acestea ar urma sa fie privatizate. Andrei Kostin a precizat ca Moscova ar putea sa fie interesata de porturi, aeroporturi, cai ferate sau companii din sectorul energetic Insa este putin probabil ca Rusia sa acorde Greciei imprumuturi, a subliniat sefuil VTB.

Pe de alta parte, Tsipras a discutat luni, la telefon, cu presedintele Bancii centrale Europene (BCE) Mario Draghi, potrivit unor surse guvernamentale elene citat de ziarul francez Le Figaro.

De asemenea, seful statului grec, Prokopis Pavlopoulos a discutat la telefon, luni inainte de pranz, cu presedintele François Hollande.
Aceste discutii au avut loc in timpul unei pauze a reuniunii liderilor tuturor partidelor grecesti, convocati de catre Alexis Tsipras, sub egida presedintelui Pavlopoulos.

Tsipras a discutat deja la telefon cu Hollande, duminica seara, dupa anuntarea victoriei taberei "nu" in referendumul prin care grecii au respins un plan european de salvare a tarii.