Ismail Ould Cheikh Ahmed a admis ca Misiunea ONU pentru contracararea Ebola a facut unele greseli in gestionarea crizei, actionand, uneori, in mod "arogant". La un an de la declararea in mod oficial a epidemiei, virusul Ebola a provocat moartea a peste 10.000 de persoane. Cele mai multe decese provocate de Ebola s-au inregistrat in Guineea, Liberia si Sierra Leone, scrie MEDIAFAX.

"Coalitia globala de lipsa de actiune a generat efecte tragice", a comunicat Organizatia Medici fara Frontiere, amintind ca semnalele initiale de alarma pe care le-a facut au fost ignorate de guverne nationale si de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

"In momentul primelor semnale privind virusul Ebola, nu prea se stia mare lucru si exista un anumit grad de aroganta; dar cred ca am tras invataminte", a declarat Ismail Ould Cheikh Ahmed. "Ne-am ferit mereu sa oferim termene concrete, dar eu, personal, sunt destul de convins ca epidemia se va incheia pana in vara", a subliniat oficialul ONU. Prima victima a actualei epidemii de Ebola a fost un bebelus din Guineea decedat in decembrie 2013.