Sangele patronului orasului Napoli, Sfantul Ianuarius (Gennaro), un martir ale secolului al IV-lea, este pastrat sub forma de pudra intr-un suport din sticla in catedrala orasului. Potrivit spuselor locuitorilor din Napoli, cu ocazia marilor sarbatori sau a evenimentelor importante dupa ce oamenii se roaga intens, sangele din fiola se lichefiaza.

In timpul slujbei, arhiepiscopul orasului Napoli, Crescenzo Sepe a anuntat, dupa ce Papa Francisc a sarutat relicva celebra, ca sangele sfantului Ianuariu s-a lichefiat pe jumatate. "Intr-un semn ca Sfantul Gennaro il iubeste pe papa... sangele este deja pe jumatate lichid", a declarat arhiepiscopul, aratandu-i Suveranului Pontif "minunea" in aplauzele enoriasilor prezenti, scrie mediafax.

Papa Francisc a parut surprins de anuntul facut de cardinal, el declarand apoi zambind: "Arhiepiscopul a spus ca sangele este doar pe jumatate lichid. Se pare ca sfantul ne iubeste doar pe jumatate. Trebuie sa devenim mai buni pentru ca el sa ne iubeasca mai mult".