Potrivit organizatorului concursului, Horatiu Morar, competitia "Crosul Divelor" a ajuns la a doua editie, numarul participantelor dublandu-se fata de anul trecut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Evenimentul e dedicat exclusiv doamnelor si domnisoarelor, e un eveniment la care inca de la prima editie am adaugat cate o cauza caritabila, astazi (sambata - n.r.) s-au strans aproximativ 400 de dive, vremea a tinut cu noi, speram ca s-au bucurat de alergare si noi ne bucuram ca prin prezenta lor reusim sa aducem un pic de bucurie unor copii care chiar au mare nevoie de sustinere. Anul acesta sustinem copiii cu insuficienta renala, care au nevoie de dializa. In ceea ce priveste numarul de doritoare sa se inscrie la concurs, a fost un fenomen care ne-a luat prin surprindere, am fost nevoiti sa suplimentam numarul de locuri si am inchis inscrierile cu o saptamana mai devreme decat data initiala", a declarat Horatiu Morar, la finalul competitiei, scrie MEDIAFAX.

Morar a spus ca taxele de participare au fost de 30 de lei pentru proba de doi kilometri, respectiv 50 de lei pentru proba de cinci kilometri, iar 20 la suta din banii adunati vor fi donati copiilor cu insuficienta renala care fac parte din Asociatia "Claudia Safta". Participantele la "Crosul Divelor" au venit imbracate in fuste colorate, si-au prins in par funde sau flori, iar unele dintre ele au alergat cu palarii sau peruci, la finalul competitiei cea mai creativa tinuta fiind premiata de un juriu.

"Noi premiem primele trei concurente care se claseaza pe podium, la fiecare proba, dar avem si premii speciale pentru cea mai creativa diva, cea mai energica si cea mai tanara", a spus Horatiu Morar.

Castigatoarea probei de cinci kilometri a fost o tanara de 25 de ani, care a participat si anul trecut la "Crosul Divelor".

"Eu alerg in fiecare zi, insa e cu totul altceva cand alergi intr-un concurs, pentru ca e mai mare concurenta si atunci psihicul te ucide mai mult decat fizicul. E nemaipomenit ca alergand sa putem ajuta niste copii care au nevoie de sprijin si sper ca pe viitor sa se organizeze cat mai multe evenimente de acest gen", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mona Zuaiter, castigatoarea probei de cinci kilometri. Concurenta care s-a clasat pe primul loc la proba de doi kilometri, Tania Stan, are 27 de ani si a spus ca este prima data cand participa la un astfel de concurs.

"Sportul e modul meu de relaxare, ma ajuta sa meditez. E prima data cand particip la un astfel de concurs si nu m-am pregatit special pentru competitie, de exemplu in saptamana aceasta nu am alergat deloc, duminica am alergat ultima data", a spus Tania Stan.

Participantele la "Crosul Divelor" au alergat pe aleile principale din Parcul Sportiv "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca.