"Am fost informati de partenerii nostri din Coreea de Nord ca nici un atlet strain - amator sau profesionist - nu va avea permisiunea sa participe la Maratonul de la Phenian de anul acesta", a anuntat luni operatorul de turism din Beijing Koryo Tours. O alta companie specializata in excursii in Coreea de Nord, Young Pioneer Tours, a precizat de asemenea ca strainii nu vor putea participa la maraton din cauza restrictiilor legate de epidemia de Ebola.

Coreea de Nord a interzis accesul cetatenilor straini pe teritoriul sau in octombrie, din cauza temerilor legate de Ebola. De asemenea, Phenianul a impus masuri riguroase de carantina pentru cetatenii nord-coreeni care se intorc din strainatate, scrie MEDIAFAX.

Aproximativ 9.000 de persoane au murit din cauza virusului Ebola incepand din decembrie 2013, insa pana in prezent nu a fost raportat nici un caz in Coreea de Nord.

Koryo Tours a afirmat ca i s-a spus sa nu anuleze excursiile programate pentru martie, desi nu este clar cand vor fi redeschise granitele nord-coreene pentru turistii straini. Young Pioneer Tours se asteapta ca frontierele sa fie redeschise in urmatoarele saptamani.