"Aceasta lege ofera administratiei competente suplimentare (pentru a impune sanctiuni) care ar putea fi folosite daca circumstantele le-ar cere", a anuntat Obama, citat intr-un comunicat.

Presedintele american si-a aratat vointa de a continua sa coopereze strans cu aliatii si partenerii europeni, pentru a raspunde evolutiei situatiei din Ucraina. "Vom continua sa reevaluam si sa ne adaptam sanctiunile in functie de atitudinea Rusiei", a adaugat el.

Obama a indemnat din nou Moscova sa puna capat ocupatiei si tentativei sale de anexare a Crimeei si sa inceteze sa-i sutina pe separatistii din estul Ucrainei, scrie MEDIAFAX.

Presedintele a reamintit, intre altele, ca Statele Unite sunt gata sa anuleze sanctiunile daca Rusia ia masurile necesare, si anume respectarea Acordurilor de la Minsk si solutionarea durabila a conflictului din Ucraina.

Obama a afirmat in repetate randuri ca impunerea unor sanctiuni americane suplimentare in lipsa unei coordonari cu Uniunea Europeana este contraproductiva.