O sursa din grupul Sony a dezvaluit pentru acest site ca "un singur server a fost afectat si ca atacul a slabit in intensitate dupa aceea".

"Sony Pictures Entertainment a cunoscut o perturbare a retelei sale de internet si lucram pentru a remedia cat mai repede aceasta problema", se afirma intr-un comunicat de presa trimis de Sony Pictures revistei The Hollywood Reporter.

Potrivit site-ului The Next Web, toti angajatii studiourilor Sony Pictures din Los Angeles au fost trimisi acasa, cu recomandarea de a nu se conecta la reteaua informatica a companiei, scrie MEDIAFAX.

O fotografie publicata pe reteaua de socializare Reddit de o persoana care sustine ca este un fost angajat al grupului Sony arata o coala de hartie pe care apare scris mesajul "Piratat de #GOP". Semnificatia cuvantului "GOP" nu a fost precizata, insa anumite publicatii americane afirma ca ar fi vorba de un grup de pirati cibernetici denumit "Guardians of Peace" ("Gardienii pacii").

"V-am prevenit deja, acesta este doar inceputul", precizeaza documentul. "Vom continua pana cand cererea noastra va fi satisfacuta. Daca nu ne ascultati, vom dezvalui datele prezentate in lumea intreaga", se arata in acelasi document.

Potrivit site-ului Geek.com, piratii cibernetici au publicat deja pe internet un dosar care contine fisiere de calcul si mai multe parole.