Reprezentanti ai serviciilor de informatii din Coreea de Sud (NIS) au explicat ca peste 20.000 de smartphone-uri ar fi fost infectate de aceste programe postate pe site-uri sud-coreene in perioada mai-septembrie, a declarat un consilier al deputatului Lee Cheol-Woo, membru al partidului Saenuri, aflat la putere la Seul.

In raportul prezentat in Parlament, NIS a explicat ca i-a ajutat pe proprietarii site-urilor vizate si Guvernul de la Seul sa elimine aplicatiile si sa stopeze noi atacuri informatice. Potrivit serviciilor de informatii sud-coreene, peste 75.000 de tentative de atacuri informatice asupra unor institutii guvernamentale de la Seul, majoritatea provenind din Coreea de Nord, s-au inregistrat intre ianuarie 2010 si septembrie 2014, scrie MEDIAFAX.

In ultimii ani, hackerii au folosit programe distructive sau email-uri continand virusi pentru a ataca institutii militare, banci si agentii guvernamentale, sau posturi de televiziune si site-uri Internet ale presei din Coreea de Sud. Coreea de Nord ar avea o unitate dedicata atacurilor informatice din care fac parte cel putin 3.000 de persoane.

Phenianul a respins acuzatiile autoritatillor sud-coreene si a afirmat ca acestea au in vedere tensionarea relatiilor dintre cele doua state.