"Acest masuri complementare vor fi implementate cu scopul de a crea cat mai putin posibil disconfort pasagerilor. Cu toate acestea, sunt posibile intarzieri", a anuntat Directia Generala a Aviatiei Civile (DGAC) intr-un comunicat.

"Din motive de confidentialitate, nu putem sa dezvaluim aceste masuri complementare", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al Directiei.

DGAC recomanda pasagerilor catre Statele Unite "sa ia masurile necesare pentru a sosi la aeroport cu sufcient timp inainte, cu scopul de a evita neplaceri si dificultati la imbarcare".

In total 43 de zboruri sunt operate zilnic cu destinatia Statele Unite de pe sapte aeroporturi franceze (Paris-Roissy, Paris-Orly, Nisa, Marsilia, Tahiti, Martinica si Guadelupe), a precizat DGAC. Aéroports de Paris (ADP), gestionarul platformelor pariziene, precizeaza ca 47 de zboruri pleaca zilnic de pe aeroportul Paris-Roissy catre Statele Unite in vara lui 2014.

Temandu-se de "noi amenintari teroriste", Guvernul american a indemnat miercuri la vigilenta pe aeroporturile europene si din Orentul Mijlociu care deservesc Statele Unite.

Washingtonul nu a specificat care este natura exacta, locul sau iminenta noului pericol, in avertismentul sau. Insa acesta a fost lansat in contextul intensificarii tensiunilor in Orientul Mijlociu, in special in Siria si Irak, o tara amenintata de ofensiva jihadistilor sunniti din cadrul gruparii Statul Islamic (SI).