"Am redus enorm de mult perimetrul cautarilor si suntem foarte increzatori in faptul ca semnalele pe care le detectam provin de la cutii negre", a declarat Abbott la Shanghai, conform MEDIAFAX.

Australia coordoneaza cautarile internationale in sudul Oceanului Indian pentru gasirea epavei avionului de tip Boeing 777 apartinand companiei Malaysia Airlines, dat disparut pe 8 martie, cu 239 de persoane la bord, in timp ce efectua o cursa Kuala Lumpur-Beijing.

Vastul dispozitiv naval si aerian mobilizat in zona in care probabil s-a prabusit avionul nu a descoperit nimic pana la detectarea, weekendul trecut, a unor semnale de inalta frecventa identice celor produse de balizele cutiilor negre ale unui avion.

Anchetatorii s-au lansat, de atunci, intr-o cursa contracronometru pentru a repera cutiile negre inainte ca balizele sa nu mai emita din cauza terminarii bateriilor, a caror durata de viata teoretica este de aproximativ 30 de zile.

"Ajungem in punctul in care semnalul, si suntem foarte increzatori ca este vorba despre cutii negre, incepe sa slabeasca", a declarat Tony Abbott, potrivit Sky News.

"Speram sa obtinem cat mai multe informatii posibil inainte de disparitia definitiva a semnalului", a adaugat el.

Premierul australian a precizat ca nu vrea sa furnizeze detalii suplimentare inainte sa-l informeze pe presedintele chinez Xi Jinping despre ultimele rezultate ale anchetei. Din cele 239 de la bordul MH370, 153 erau chinezi.