Potrivit unor oficiali ai administratiei Obama, Ucraina doreste sa obtina arme si munitii, dar si un sprijin in materie de informatii.

"Vom examina cererile pe care le-au formulat", a declarat pentru AFP un oficial al Pentagonului, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului. O decizie definitiva inca nu a fost luata, au anuntat doi oficiali americani, citati de MEDIAFAX.

Cererea autoritatilor ucrainene intervine in plina vizita a premierului ucrainean, Arseni Iateniuk, in Statele Unite. El a primit sprijinul administratiei Obama in criza din Crimeea, unde Rusia a mobilizat trupe suplimentare.

Washingtonul a respins o eventuala interventie militara in aceasta fosta republica sovietica si incearca, dimpotriva, sa solutioneze pe cale diplomatica criza dintre Ucraina si Rusia.

Anterior, Wall Street Journal a oferit asigurari ca Statele Unite au refuzat cererea ucraineana, cel putin pentru moment, de teama de a nu escalada situatia.

Citand oficiali, cotidianul a anuntat ca Ucraina a cerut, intre altele, echipamente de comunicatii, kerosen si binocluri de noapte.