Manifestantii, care au iesit in strada pentru a protesta fata de lipsa de securitate, costul vietii si penuria care afecteaza viata zilnica a numerosi venezueleni, au lansat un apel la "dialog sincer" cu presedintele Nicolas Maduro. Ei doresc sa discute despre incetarea protestelor violente, care s-au soldat cu 18 morti si peste 260 de raniti in urma primelor manifestatii ce au avut loc incepand din 4 februarie in provincie.

Este "lupta poporului impotriva unui Guvern ineficient. Maduro, ai pierdut strazile din Venezuela, pentru ca in prezent strazile apartin poporului", a afirmat in fata manifestantilor Juan Requesens, unul dintre liderii studentilor, aflati la originea manifestatiei.

Presa locala a anuntat ca alte manifestatii la care au participat mii de persoane au avut loc in orasele San Cristobal, la originea miscarii studentesti, in nord-vestul tarii, Barquisimeto, Valencia, in nord si Puerto Ordaz, in est.

Vizat de proteste, presedintele Nicolas Maduro a lansat saptamana trecuta un dialog national, dar conducatorii miscarii si principalii opozanti refuza sa participe la discutii si afirma ca acestea reprezinta o "mascarada". Ei cer, de asemenea, eliberarea opozantului Leopoldo Lopez, retinut la 18 februarie pentru "incitare la violenta".