Conform acestui text, adoptat aproape in unanimitate, cu 381 de voturi pentru si doua impotriva, Camera Reprezentantilor "sustine aspiratiile democratice si europene ale poporului ucrainean, precum si dreptul lui de a-si alege viitorul in mod liber, fara intimidare sau frica".

Rezolutia denunta in preambul dispersarea violenta a manifestantilor proeuropeni de la Kiev de catre politie, precum si hartuirea si violentele impotriva jurnalistilor. Textul noteaza ca "refuzul presedintelui (ucrainean) Viktor Ianukovici de a realiza un dialog consecvent cu liderii opozitiei a condus la mai multe zile de violenta si la moartea mai multor persoane si ranirea a altor cateva sute".

Camera Reprezentantilor "indeamna Statele Unite si Uniunea Europeana (UE) sa-i avertizeze pe liderii ucraineni ca cei care autorizeaza sau comit acte violente impotriva manifestantilor pasnici vor fi personal trasi la raspundere", insistand ca "toate partile sa se implice intr-un dialog constructiv si durabil", scrie MEDIAFAX.

"Desi abrogarea partiala a recentelor masuri antidemocratice este incurajatoare, continuam sa indemnam Guvernul ucrainean sa respecte drepturile democratice ale tuturor cetatenilor ucraineni", au declarat intr-un comunicat presedintele Camerei Reprezentantilor, John Boehner, si alti lideri ai grupului republican.