Obama si Putin au devenit deja celebri pentru faptul ca apar cu privirile reci si fixe in fotografiile oficiale facute la summituri sau la intrevederi bilaterale.

Dar, intr-un interviu acordat NBC, Obama a oferit asigurari ca aparentele pot fi inselatoare.

"Adevarul este ca, atunci cand suntem la reuniuni, avem numeroase schimburi, exista, de asemenea, surprinzator de mult umor, precum si multe concesii dintr-o parte si din cealalta", a subliniat el, citat de MEDIAFAX.

"El (Putin) ma trateaza intotdeauna cu cel mai mare respect", a insistat Obama, care apreciaza ca, in pofida divergentelor din ultimele luni intre Casa Alba si Kremlin, Vladimir Putin intelege necesitatea de a colabora cu Statele Unite.

"El are, cu siguranta, un stil al sau, destinat opiniei publice, in care ii place (...) sa para oarecum plictisit in timpul discutiilor comune", a spus presedintele american.

"Dar, din punctul meu de vedere, este vorba despre un truc politic, pentru a aparea in tara sa ca un tip dur", a adaugat el.

"Oamenii politici din Statele Unite au un stil diferit. Noi avem tendinta de a zambi uneori", a notat Obama.

Washingtonul si Moscova s-au plasat recent pe pozitii total opuse in dosarul sirian sau in cazul Edward Snowden, un fost consultant al NSA refugiat in prezent in Rusia.