Potrivit acestor estimari difuzate de postul de televiziune RTL, CSV ar fi obtinut 33,4 la suta din voturi, fata de 38 la suta obtinute la alegerile din 2009, si 23 de mandate fata de 26. Partidul liberal de opozitie DP ar fi obtinut 19,2 la suta din voturi, iar socialistii, membri ai coalitiei care isi incheie mandatul, 19,3 din voturi.

"Constat cu satisfactie ca formatiunea crestin-sociala ramane primul partid al tarii", a declarat pentru AFP ministrul luxemburghez al Finantelor, Luc Frieden.

Totusi, este "prea devreme" sa spunem ce coalitie va conduce Marele Ducat in urmatorii cinci ani, a adaugat el.

Verzii, de asemenea in actuala opozitie, ar avea sase mandate. Juncker, aflat la putere in decursul a peste 18 ani si candidat la propria succesiune, s-a declarat multumit de rezultatele alegerilor, scrie MEDIAFAX.

La randul lor, liberalii si Verzii in timpul campaniei lor si-au exprimat dorinta de a-l invinge pe Juncker. Pentru aceasta, ei ar trebui sa se alieze cu socialistii, parteneri traditionali ai lui Juncker in coalitia guvernamentala.

Potrivit estimarilor, cele trei partide ar dispune de 32 de mandate in noua camera a deputatilor. Mai multi oficiali liberali au afirmat duminica seara ca daca se atinge acest prag, ei vor incerca sa formeze o coalitie pentru a-i elimina pe crestini-sociali.