Cel putin 33 de persoane au murit si alte 20 au fost ranite, in urma cutremurului puternic produs in sud-vestul Pakistanului, numeroase case fiind distruse, anunta serviciile de urgenta, citate de AFP.

Surse din cadrul politiei anuntasera anterior cinci morti intr-un cutremur a carui magnitudine a fost revizuita la 7,7 de Institutul american de geofizica.



"Am descoperit cinci cadavre sub daramaturi. Numeroase case au fost distruse si ne temem ca bilantul victimelor ar putea creste", a declarat Rafiq Lassi, seful politiei din regiunea Awaran, situata in provincia Balucistan.

Un cutremur cu magnitudinea revizuita la 7,8 a avut loc marti in centrul Pakistanului, fiind urmat de o replica de 5,9 si alta de 4,7, anunta Institutul american de geofizica (USGS).

Seismul de 7,8 a avut loc la ora 16.29 (14.29, ora Romaniei), in regiunea Awaran, la adancimea de 22,9 kilometri. Initial, USGS anuntase o magnitudine de 7,4.

Epicentrul a fost la 69 de kilometri nord-est de orasul Awaran, la 118 kilometri nord-vest de orasul Bela, la 172 de kilometri sud de Kharan si la 174 de kilometri nord de Uthal.

Cutremurul a fost resimtit si in India. Seismul a fost urmat de o replica de 5,9 si de o alta de 4,7, scrie MEIDAFAX.