Marile puteri ale lumii ar da semne ca se pregatesc de un dezastru de amploare, scrie antena3.ro.

Potrivit site-ului ultimatesurvival.net, FEMA (Agentia Nationala pentru Situatii de Urgenta din SUA) a comandat alimente - conserve si mancare care poate fi pastrata pentru o perioada mai lunga de timp - in valoare de 14,2 milioane de dolari. Aceasta trebuie sa fie livrata inainte de 1 octombrie 2013.

Tot FEMA a ordonat si aducerea unei rezerve uriasa de apa plata, ce trebuie livrata tot inainte de 1 octombrie. Mai mult, in fiecare zi incepand cu data de 25 septembrie si pana pe 2 octombrie au loc verificari si testari ale sistemelor de comunicatii.

Pe de alta parte si rusii se pregatesc de ce-i mai rau. Ministerul de Interne din Rusia isi pregateste oamenii pentru a "manageria situatia in cazul unui dezastru major". Mai mult, intre SUA si Rusia a fost semnat un acord mutual prin care ambele parti se angajau sa faca "schimb de experti in cazul unor dezastre de amploare".

Unii vorbesc de efectele cometei ISON, denumita si "cometa secolului". Aceasta cometa va forma o coada lunga de 300.000 de kilometri, dupa ce va traversa spatiul dintre Soare si Pamant.

"Estimam ca ISON va emide aproximativ 1 milion de kilograme de dioxid de carbon si 54.5 milioane de kilograme de praf in fiecare zi", a declarat Carey Lisse de la NASA, citat de stirileprotv.ro.

ISON se va apropia destul de mult de Soare, ceea ce inseamna ca cel mai probabil se va dezintegra, insa unii cercetatori sunt de parere ca o astfel de apropiere ar putea genera o furtuna electromagnetica. Acest electromagnetism ar afecta la randul sau si Pamantul, distrugand reteaua globala de electricitate. Pare a fi genul de scenariu pentru care se pregatesc marile puteri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.