Brigada Tahrir al-Sham, o unitate a grupului insurgent Armata Siriana Libera (ASL), a anuntat ca a atacat cu rachete, joi dimineata, convoiul cu care se deplasa Bashar Al-Assad spre o moschee din Damasc, cu ocazia sarbatorii Eid al-Fitr, care marcheaza incheierea postului musulman (Ramadanul).

"Dupa ce am avut misiuni de recunoastere pentru a afla traseul convoiului prezidential, am atacat cu rachete. Ne rugam sa fi avut rezultate", a comunicat gruparea insurgenta, potrivit ziarului israelian Haaretz.

Insa, Televiziunea publica siriana, subordonata regimului, a prezentat imediat imagini filmate dupa atac in care Al-Assad este vazut in timp ce se roaga in Moscheea Anas bin Malek din cartierul Malki, scrie MEDIAFAX.

O alta organizatie rebela, Liwa al-Islam, a confirmat ca presedintele a scapat nevatamat din atacul cu rachete. "Al-Assad nu a fost ranit, dar exista victime in anturajul sau", a declarat Islam Alloush, liderul gruparii insurgente.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si un conflict armat intre fortele insurgente ale opozitiei si serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad. Bilantul confruntarilor este, potrivit estimarilor ONU, de cel putin 100.000 de morti.