"Douazeci si doua de persoane au murit si 210 au fost ranite. Mii de blocuri si case au fost avariate", a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtatorul de cuvant al agentiei.

Un bilant precedent anunta 11 morti si aproximativ 50 de raniti. Un elicopter a fost trimis in provincia Aceh, afectata in 2004 de un cutremur si un tsunami devastator, pentru a sustine eforturile de salvare, "in special la frontiera dintre districtele Aceh Centru si Bener Meriah", regiunea cea mai afectata, a precizat purtatorul de cuvant, scrie MEDIAFAX.

In zona a fost trimis si un avion pentru a evalua pagubele prin intermediul imaginilor aeriene, a adaugat el. Politia si armata contribuie la operatiunile de salvare, care se concentreaza pe o moschee prabusita peste mai multi copii ce participau la un curs de lectura din Coran.

Sase dintre ei au murit, in timp ce alti 14 s-ar afla in continuare sub daramaturi, potrivit echipelor de salvare.

Cutremurul a avut loc marti, la ora 07.37 GMT (10.37 ora Romaniei), la o adancime de doar zece kilometri si la 55 de kilometri sud de orasul Bireun, in districtul muntos Bener Meriah, pe insula Sumatra (nord-vest).

Regiunea a fost deja devastata in 2004 de un cutremur puternic, urmat de un tsunami, soldat cu peste 200.000 de morti in Asia.