"Domnul Snowden a parasit duminica Hong Kong-ul in mod voluntar, plecand in mod legal in alta tara", a declarat un purtator de cuvant al Guvernului local, precizand ca autoritatile "nu primisera inca informatii care sa justifice arestarea" tanarului american, transmite MEDIAFAX.

Potrivit presei chineze, Edward Snowden, fostul consultant IT care a dezvaluit informatii despre programele americane de interceptare a comunicatiilor, a parasit Hong Kong -ul duminica, la bordul unui avion al companiei Aeroflot cu destinatia Moscova.

Avionul comercial care il transporta pe Snowden urmeaza sa aterizeze duminica dupa-amiaza pe aeroportul Seremetievo din Moscova, insa nu se stie daca aceasta va fi destinatia finala a fostului consultant al Agentiei Nationale pentru Securitate din Statele Unite, scrie ziarul South China Morning Post.

Presedintia Rusiei nu are informatii despre locul in care se afla Edward Snowden si nici despre planurile acestuia, anunta un purtator de cuvant al Kremlinului.

"Presedintia Rusiei nu are cunostinta de locul in care se afla domnul Snowden, nici despre planurile acestuia", a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al presedintelui Vladimir Putin.