"Condamnam cu cea mai mare tarie declaratiile (liderului Hezbollah) Hassan Nasrallah, care confirma rolul activ al militarilor sai in luptele de la Qousseir si in intreaga Sirie. Este o escaladare inacceptabila si extrem de periculoasa", a declarat Jennifer Psaki, purtator de cuvant al Departamentului de Stat, in deschiderea unei conferinte de presa, scrie MEDIAFAX.

"Cerem ca Hezbollah sa-si retraga imediat combatantii din Siria", a solicitat oficialul american organizatiei Hezbollah, considerata drept "organizatie terorista" de catre administratia de la Washington.

Trupe de elita siriene si combatanti ai Hezbollah i-au incercuit miercuri pe rebelii sirieni care se apara in nordul Qousseir. In acelasi timp, Consiliul pentru Drepturile Omului de la Geneva a adoptat o rezolutie care condamna interventia combatantilor straini, alaturi de fortele de la Damasc, la Qousseir, fara sa numeasca direct Hezbollah.

Psaki a mai exprimat ingrijorarea Washingtonului in ceea ce priveste "amenintarea incredibil de periculoasa" pe care o poate provoca razboiul civil din Siria asupra "stabilitatii Libanului" frontalier, a doua zi dupa moartea a trei soldati libanezi, in estul tarii.