Cele doua rachete de tip Musudan, cu raza medie de actiune, care nu au fost testate niciodata, au fost scoase din hangar si duse pe coasta de est, dupa care au fost aduse inapoi, in timp ce alte cel putin cinci vehicule prevazute cu lansatoare mobile erau deplasate, in paralel.

"Exista semne care indica faptul ca Nordul ar putea sa lanseze rachetele de tip Musudan in orice moment, intr-un viitor apropiat", a declarat o sursa din cadrul serviciilor militare de informatii sud-coreene. "Dar (Coreea de) Nord nu a incetat sa isi deplaseze rachetle", a adaugat sursa citata, scrie MEDIAFAX.

Coreea de Nord cauta sa ii "oboseasca" pe agentii americani si sud-coreeni insarcinati cu supravegherea rampelor, potrivit altei surse, in contextul in care Statele Unite si Coreea de Sud si-au ridicat miercuri, cu o treapta, nivelul de vigilenta.

Rachetele de tip Musudan ar avea o raza de actiune de cel mult 4.000 de kilometri, putand atinge Coreea de Sud si Japonia, dar si baze americane de pe Insula Guam, in Pacific.