Astfel, veniturile alocate casei regale britanice vor fi pentru urmatorul an financiar de 36,1 milioane de lire sterline. In precedentul exercitiu financiar, cel aferent anului 2012, in care suverana britanica si-a celebrat jubileul de diamant, aceste venituri au fost de 31 milioane de lire sterline. Acea suma a inclus o finantare suplimentara de 1 milion de lire sterline, alocata exclusiv pentru activitatile programate pentru a marca jubileul de diamant al reginei.

Prin urmare, suverana britanica a beneficiat de o crestere cu 5,1 milioane de lire sterline a sumelor primite de la contribuabilii britanici pentru acoperirea cheltuielilor casei regale britanice si pentru a-si indeplini asa cum se cuvine obligatiile oficiale.

The Sovereign Grant (Finantarea suveranului) inlocuieste vechiul sistem de finantare a cheltuielilor regale si a intrat in vigoare la inceputul noului an fiscal, care a inceput in Marea Britanie pe 1 aprilie. Veniturile alocate prin noul sistem acopera cheltuielile de intretinere si administrare a palatelor regale din Marea Britanie si costurile ocazionate de vizitele oficiale intreprinse de suverana in Marea Britanie si in strainatate.

Potrivit legislatiei britanice, regina Elizabeth a II-a primeste 15% din profiturile realizate de Crown Estate, care, in anul 2011-2012, au fost de 240,2 milioane de lire sterline, scrie MEDIAFAX.

Potrivit documentelor contabile oficiale, cheltuielile casei regale au crescut de la 32,1 milioane de lire sterline, in exercitiul financiar 2010-2011, la 32,3 milioane de lire sterline, in exercitiul 2011-2012.