Cei doi presedinti, care au sustinut o conferintaa de presa comuna in urma unei intalniri, la Budapesta, au confirmat, de asemenea, angajamentul tarilor lor fata de construirea conductelor de gaze South Stream si Nabucco.

Plevneliev, care efectueaza o vizita de doua zile in Ungaria, a declarat ca accesul Bulgariei la Schengen este blocat in principal de motivatii ce tin de politica interna a unor tari vest-europene, intre care a citat Olanda si Marea Britanie. Aceasta din urma a lansat inclusiv o campanie ce genereaza temeri cu privire la un val masiv de imigranti, a spus seful statului bulgar, scrie MEDIAFAX.

"Nu exista niciun motiv de temere", a subliniat Plevneliev, citand exemplul Suediei, care a acordat acces pe piata muncii muncitorilor bulgari. El a adaugat ca Bulgaria este dispusa sa adopte masuri de prevenire a unei migrari in masa, in cazul in care acest lucru va fi necesar.

Ader a spus ca problemele cu privire la energie au ocupat un loc important in cadrul discutiilor cu omologul sau.

In opinia sa, toate guvernele au datoria sa aduca preturile la energie la nivelul standardului de trai, pentru a mentine pacea sociala. Un dezechilibru in acest domeniu ar reprezenta riscuri atat la adresa companiilor din sector, cat si la adresa Cabinetului, a adaugat el.