UPDATE

Peste 900 de persoane au fost ranite in urma ploii de meteoriti din Ural, a anuntat, vineri, guvernatorul regiunii Celeabinsk, Mihail Iurevici.

"Numarul celor raniti este in jur de 950", a declarat guvernatorul.



UPDATE

Peste 250 de persoane au fost ranite, dintre care trei grav, de ploaia de meteoriti din regiunea rusa Urali, a anuntat vineri filiala locala a Ministerului de Interne, potrivit MEDIAFAX.

"Informatiile noastre indica in acest moment peste 250 de raniti, dintre care trei grav", a declarat un purtator de cuvant al ministerului, adaugand ca s-au inregistrat pagube in sase orase din regiune.



O ploaie de meteoriti a provocat vineri explozii violente in stratul inferior al atmosferei deasupra regiunii Urali si a unor regiuni din centrul Rusiei, explozii al caror suflu a spart ferestrele unor imobile, ranind peste 100 de persoane.

Martorii spun ca au existat la o explozie puternica, care a cutremurat casele. Telefonia mobila nu a mai putut fi utilizata, sustine Russia Today.

"A fost o ploaie de meteoriti, dar fara ca fragmente sa ajunga pe sol. Un meteorit a explodat deasupra regiunii Celiabinsk. Suflul exploziei a spart ferestre in mai multe localitati", a anuntat un purtator de cuvant al filialei locale a Ministerului pentru Situatii de Urgenta, potrivit realitatea.net.

Ministerul de Interne, citat de aceeasi agentie, a anuntat ca unele persoane au fost ranite de cioburi de geam, intr-o scoala din Celiabinsk. Oamenii au fost sfatuiti sa ramana in casa, dupa ce isi iau copiii de la scoala. In zona au fost trimise 20.000 de lucratori de salvare.