Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ca "Romania a devenit din ce in ce mai interesanta pentru turistii britanici", mai ales in sectorul de ecoturism inregistrandu-se o crestere a numarului acestora.

"Am fost in discutii cu oamenii din sectorul de ecoturism si mi-au spus ca Romania a devenit din ce in ce mai interesanta pentru turistii britanici. Ei au inregistrat o crestere. Eu cred ca este un segment de interes si am venit in Sibiu cu un expert britanic in acest domeniu, pentru a dezvolta sectorul de ecoturism in Romania", a declarat Martin Harris, potrivit mediafax.ro.

Potrivit acestuia, atuurile Romaniei sunt "peisajul frumos si patrimoniul interesant".

"Cred ca Romania are un patrimoniu foarte important la nivel european si trebuie sa il pastreze pentru viitor", a afirmat ambasadorul Marii Britanii.

Intrebat daca Printul Charles este cel mai bun ambasador al Romaniei in Marea Britanie si ce apreciaza acesta in Romania, Martin Harris a afirmat ca Printul Charles are o adevarata "pasiune" pentru Romania.

"Cred ca Printul Charles este un ambasador foarte bun pentru Romania, fiindca are o pasiune pentru Romania si intelege valorile romanesti, care sunt unice in Europa, faptul ca Romania are ceea ce restul Europei a pierdut - paduri virgine, un peisaj foarte frumos, o viata traditionala", a afirmat Martin Harris.