Familia Regală Britanică este una dintre cele mai vechi din Europa. Membrii familiei sunt admirați de fiecare dată pentru eleganța, manierele fine și educația de care dau dovadă. Dacă la prima vedere se pare că viața lor este o plăcere și este destul de ușor să faci parte dintr-o asemenea familie, să știți că nu este deloc așa. Familia Regală se conduce după o etichetă strictă care conține reguli pe care nu au voie să le încalce. Unele dintre ele sunt chiar destul de ciudate. Iată doar câteva dintre acestea.

Cele mai ciudate reguli pe care membrii familiei regale trebuie să le respecte

Pe parcursul anilor, Familia Regală și-a stabilit unele obiceiuri în funcție de ochii presei și a populației, iar alte tradiții datează de sute de ani, de când sunt la putere. Copiii din Familia Regală sunt educați corescunzător încă de mici, începând cu conduita la masă, iar orice greșeală în acest sens este de neiertat.

Regulile Familiei Regale sunt numeroase, iar multe dintre ele sunt exagerate pentru oamenii obișnuiți. Până și unii membri ai familiei s-au revoltat din cauza anumitor reguli. Potrivit specialiștilor, Meghan Markle ar fi încălcat aceste reguli de 72 de ori. La fel și Prințesa Diana a fost cunoscută pentru numeroasele încălcarea a regulilor.

La evenimentele publice, mebrii familiei sunt abordați de fani și de populația de rând. Mulți dintre aceștia își doresc să le strângă mâna, să îi îmbrățișeze sau să facă poze, însă în multe dintre cazuri acest lucru nu este posibil. Pentru a refuza elegant acest lucru, femeile din Familia Regală sunt îndrumate să își accesorizeze ținutele cu un clutch și nu cu o geantă, pentru a-și ocupa ambele mâini.

Nimeni are voie să mănânce înaintea reginei Elisabeta a II-a

Orice femeie căsătorită din Familia Regală trebuie să poarte pe cap o coroniță la evenimentele care au loc seara. Pe timpul zilei au voie să poarte orice accesoriu își doresc, voaletă sau pălărie. Prima oară când femeiele vor purta tiara este în ziua nunții. Încă din antichitate se spune că o femeie care poartă o coroană înseamnă că este logodită.

Citeste si:
Familia regală, colindată de dubașii satului, la Castelul de la...
Familia regală, colindată de...

Nimeni din Familia Regală nu are voie să mănânce înaintea reginei! Regina Elisabeta a II-a este persoana care dictează regulile de comportament și etichetă, dar și cea care dă tonul la cât de mult vor avea voie să mănânce oaspeții. Oaspeții vor începe să mănânce doar după regină și este obligatoriu să termine odată cu regina.

Când vine vorba despre teme politice, Familia Regală trebuie să își păstreze neutralitatea. Numai regina poate purta culori aprinse la vestimentație. Femeile din Familia Regală nu au voie să stea picior peste picior și toți mebrii trebuie să coboare scările una câte una, într-un mod cât mai grațios.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Iulie 2022 - 04 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.