A aterizat un avion fără nici o experiență de zbor

În momentul în care pilotul a început să piardă controlul asupra manevrării aeronavei, un pasager a luat legătura cu controlorul de trafic aerian pentru a primi indicațiile necesare, deoarece acesta nu avea o experiență anterioară în pilotat.

„Am o situaţie gravă aici. Pilotul meu a devenit incoerent şi nu am idee cum să pilotez avionul”, a spus pasagerul.

Pasagerul a afirmat că controlorul de trafic aerian a început să îl îndrume pentru a face aterizarea avionului. Într-un final, pasagerul a reușit să aterizeze în siguranță pe Aeroportul Internaţional Palm Beach din Florida.

„Încercaţi să ţineţi aripile la nivel şi să vedeţi dacă puteţi începe să coborâţi. Împingeţi înainte maneta şi coborâţi într-un ritm foarte lent. Încercaţi să urmăriţi coasta fie spre nord, fie spre sud. Încercăm să vă localizăm", l-a instruit controlorul de trafic aerian pe pasager.

La bord se aflau două persoane

Între timp, un alt controlor de trafic aerian i-a comunicat unui pilot al companiei American Airlines care aştepta să decoleze spre Charlotte, Carolina de Nord, ce se întâmplase pe pista din Florida.

„Tocmai aţi asistat la efectuarea aterizării unui avion de către un pasager”, a afirmat operatorul turnului de control spunându-i unui pilot al companiei American Airlines care aştepta să decoleze spre Charlotte, Carolina de Nord.

„Ai spus că pasagerii au aterizat avionul? OH, Doamne. Bună treabă”, a spus pilotul companiei American Airlines.

La bordul avionului Cessna 208, avion privat, se aflau două persoane când pilotului i s-a făcut rău, a anunţat Administraţia Federală a Aviaţiei. Autoritățile au pornit o anchetă în urma acestui caz.