A memorat 199 de zecimale ale constantei matematice

Mureşan Camelia, este elevă în clasa a X-a la Colegiului Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău și câștigătoarea concursului organizat de Ziua Numărului Pi, sărbătorită anual pe 14 martie. Adolescenta a reușit performanța de a memora 199 de zecimale ale constantei matematice.

”Pentru ediția din acest an, echipa de proiect coordonată de doamna profesoară Opriș Adonia a propus o serie de activități ce s-au concretizat prin două expoziții – ”Pi Day ... la API” (desene, postere, decorațiuni, creații literare etc) și ”PI tehnologia în practică” (produse realizate în CAD / AUTOCAD, roboți etc). Expozițiile au fost amenajate în Centrul Expozițional API și sunt deschise spre vizitare elevilor școlii dar și elevilor altor școli din oraș.”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a instituției de învățământ.

La ediția din acest an s-au organizat două concursuri, tradiționalul Concurs de memorare a zecimalelor lui Pi și un concurs al claselor intitulat ”Cea mai Pi clasă. La concursul de memorare s-au înscris 12 elevi și a avut loc în Cabinetul de Matematică ”Ioan Mocan” sub supravegherea profesorilor Sabou Manuela, Sălăjan Mihaela, Jula Claudia și Ardelean Daniel.

„Primii trei clasați au fost: Mureșan Camelia (X A) – 199 zecimale, Cherecheș Tudor (XI F) – 168 zecimale și Boca Ioana (IX B) – 109 zecimale”, se mai arată în postarea colegiului.