Zeci de păsări au fost spânzurate de copaci într-o pădure din Botoșani

„Eram aproape de ieşirea din pădure şi am observat mai întâi corpul unei păsări, apoi altul şi încă altul. În total să fi fost peste zece, erau şi porumbei, am văzut şi o găină, ciori. Toate atârnate de câte o creangă, în mai mulţi copaci pe de o parte şi alta a drumului. Unele legate de gât cu sfori, altele de picioare”, a declarat unul dintre martorii la întreaga ciudățenie, potrivit Monitorul de Botoșani.

Grupul de cicliștii au anunțat imediat autoritățile, iar un echipaj al poliției s-a deplasat la fața locului. Însă, culmea, până la sosirea acestora, păsările au dispărut ca și când nici nu au fost. Tinerii susțin că acestea erau agățate la aproximativ cinci metri înălţime deasupra drumului.


S-a întocmit un dosar penal pentru uciderea animalelor

Paznicul pădurii a spus că nu a mai întâlnit o astfel de situație anterior. Localnicii de asemenea au fost șocați de cele auzite și afirmau că este pentru prima dată când se ciocnesc de o astfel de întâmplare. Mai mult, unii dintre ei au spus că ar putea fi vorba despre vreun ritual neortodox.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Botoşani a spus că în urma acestui caz va fi întocmit un dosar penal pentru uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept.