Ciocănitoare, surprinsă cum bătea într-o cameră video ascunsă

Camera video ascunsă a fost montată în pădure de administratorii parcului național. Ciocănitoare a ciocănit în sticla obiectivului, imaginile fiind înregistrate.

Pasărea nu a înțeles exact ce caută intrusul în pădure și a bătut în camera video încercând să o spargă.

Insistențele ciocănitorii nu au dat roade, sticla fiind destul de rezistentă. Aceasta s-a plictisit într-un moment și și-a luat zborul.


Cea mai mare specie de ciocănitori din Europa

„O simpatică ciocănitoare neagră a testat serios rezistența unei camere de monitorizare a faunei montată pe un arbore din Parcul Național Piatra Craiului. Întâmplarea amuzantă a avut un final fericit, camera s-a dovedit mai puternică decât loviturile insistente de cioc”, au relatat reprezentanții Romsilva pe pagina lor de Facebook.

Această specie de ciocănitoare neagră este considerată cea mai mare dintre ciocănitorile din Europa. Această specie își are habitatul atât în pădurile de conifere, cât și în pădurile de foioase.


Clocesc ouăle timp de 2 săptămâni

Ciocănitoarea neagră se hrănește din arborii bătrâni și găunoși, iar cuibul și-l construiește în arborii tineri. Odată cuibul construit, păsările se împerechează, ambii parteneri clocesc ouăle aproximativ două săptămâni.

Ciocănitoarea face găuri în arbori cu ajutorului ciocului extrem de ascuțit, iar cu ajutorul limbii sale lungi și lipicioase, extrage insectele pentru a se hrăni.