Incredibil24 Aprilie 202011:15de Violeta Olteanu

Lectura de un minut

Imagini șocante care ne arată prin ce trec medicii care se luptă în prima linie cu noul coronavirus.

Potrivit ultimelor date culese de Johns Hopkins, pe 24 aprilie erau 2,718699 cazuri confirmate de Covid-19. Dintre acestea, 191.084 au fost letale.

Mai multe țări au impus măsuri de carantină în încercarea de a limita răspândirea virusului. Distanțarea socială și izolarea sunt considerate cele mai eficiente metode a ține pandemia sub control.

În timp ce noi ne plângem că nu putem ieși la magazin ori de câte ori avem chef, medicii se luptă din răsputeri ca să salveze viețile celor infectați.

Iată câteva din mărturiile lor.

Citeste si:
Bilanț Covid-19: 238 de cazuri noi în 24 de ore | 13.919 persoane...
Bilanț Covid-19: 238 de...

Instagram

"Am purtat masca asta 12 ore. O refolosesc pentru alte trei zile sau până când da semne clare de uzură. Virusul ăsta este real, iar oamenii care se îmbolnăvesc luptă pentru viața lor. Oamenii tineri fără probleme medicale se îmbolnăvesc, oameni bătrâni se îmbolnăvesc, oameni mor. Și, încă vad persoane care nu respectă regulile și se adună în grupuri. De ce ne pasă atât de puțin de sănătatea noastră și a celor din jur? Dacă nu ai simptome, nu înseamnă că nu ești purtător. Fiți mai deștepți. Aveți grijă de voi!

"Asta este viața reală. Asta este viața unei asistente ATI. Sânge, transpirație și lacrimi - la propriu. Cu asta se confruntă cadrele medicale pentru a salva vieți. Se poate citi epuizarea pe fața mea. Lucrez de 12 ore. Dar, vă rog, nu mă numiți erou. Apreciez gestul, dar doar îmi fac munca. Stați acasă. Nu sunteți blocați acasă, sunteți în siguranță acasă."

Citeste si:
15 medici români au plecat în SUA pentru a oferi ajutor în lupta cu...
Mai mulți medici militari...

InstagramTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.