"Nu ne-a anunțat nimeni că e pandemie de coronavirus".

Elena Manighetti din Lombardia, Italia și Ryan Osborne din Manchester, Marea Britanie, și-au dat demisia în 2017 și și-au cumpărat o barcă pentru a putea naviga în jurul lumii. Aceștia au o regulă simplă pentru familie: nu vor sa primească vești proaste atunci când navigă pe distanțe lungi. Așa se face că, după 25 de zile pe mare, cei doi au aflat de pandemia de coronavirus abia când au încercat fără succes să ancoreze într-un port din Caraibe.

Elena și Ryan au plecat din Insulele Canare la sfârșitul lunii februarie cu destinația Canare, o călătorie de 3.000 de mile nautice. Cuplul și-a rugat familia să nu le dea nicio veste proastă cât sunt pe mare. Spre surprinderea lor, toate porturile erau închise când au ajuns pe partea cealaltă a oceanului.

Cuplul spune că auzise de coronavirus înainte de a pleca din Insulele Canare. Dar, epidemia era localizată în China și nu și-au imaginat vreodată că va ajunge la scală globală în doar 25 de zile, cât durează traversarea Atlanticului. Aceștia au aflat de pandemie abia când au reușit să găsească internet 4G și să se pună la curent cu ultimele știri.

Pentru că Elena este originară din Lombardia, foarte multe porturi au refuzat să îi lase să ancoreze. În cele din urmă, cu ajutorul datelor de pe GPS, aceștia au reușit să dovedească faptul că în ultimele zile au fost pe mare și, prin urmare, izolați de lume.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Aprilie 2020 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.